Mijn honden

Twizzle: “Twice as Nice van Benvenida’s Joy”, geb. datum 18 december 2005, Border Collie zwart-wit

Twizzle is Brigitte’s eerste Border Collie en echt een zachtaardig mannetje. Hij heeft tweemaal de titel Nederlands kampioen Freestyle behaald ( 2008 en 2011) en is met het Nederlands team eerste geworden in de WorldCup Obedience in 2011. Naast zijn bijzondere prestaties in de sport blinkt hij uit in zijn gevoelige kant in de omgang met kinderen met autisme. Twizzle gaat regelmatig mee op bezoek bij gezinnen thuis en weet menig kind een glimlach op het gezicht te toveren.

Djuna: “Joyful life van Benvenida’s Joy”, geb.datum 17 maart 2008,  Border Collie zwart-wit

Djuna is het halfzusje van Twizzle, maar een erg passievolle dame. Dat laat ze tijdens het werk ook overduidelijk zien ( en horen ;-) ).  De sterke kant van Djuna is haar prachtige stijl van bewegen in het heelwork. Zij blinkt dan ook uit in Heelwork to Music en behaalde in 2012 een finale plek tijdens het EK Dogdance in Praag. Djuna is een echte allround sporthond die altijd in is voor een spelletje. Een heerlijk werkertje die het nog ver gaat schoppen.

A’Mayzie: “Nice of you to come bye Royal Purple”, geb. datum 10 maart 2012, Border Collie Lilac-tri

A’Mayzie is de jongste telg en wat voor een! Deze kleine clown is onvermoeibaar en vindt het werken met de clicker een groot feest. Haar talent komt het beste tot zijn recht in de Freestyle, maar ook Treibball, Obedience en Agility liggen binnen de mogelijkheden van toekomstige sproten voor deze dame. Haar opvallende kleur en mooie ogen maken dat je haar niet snel zal vergeten.

 

Comments are closed.